Op maandagnamiddag 20 mei 2019 kregen we hoog bezoek bij Kipco-Damaco in Oostrozebeke. In het kader van de tweedaagse Zoom@regio had de Sint-Amandusschool uit Meulebeke ons bedrijf geselecteerd om zo meer te weten te komen over de voeding- en vleessector.

De veertig jongeren en hun begeleiders kregen eerst een korte presentatie voorgeschoteld in verband met de kernactiviteiten van Kipco-Damaco en nadien een deskundige uiteenzetting waarom het bedrijf dé referentie is wat mechanisch ontbeend vlees (MDM) betreft. Vervolgens werd de theorie omgezet in de praktijk en kregen de jongens en meisjes een geleid bezoek aan de productieafdeling, wat het hoogtepunt van de namiddag vormde. Daarenboven kregen ze enkele interactieve opdrachten op maat voorgeschoteld om hun opgedane kennis over Kipco-Damaco, pluimvee en MDM te testen.

Als toonaangevend ambassadeur van de vleesverwerkende industrie in de regio vonden wij het alvast een hele eer om de toekomstige generatie warm te maken voor een job in de vleesverwerkende sector!

Back to overview